Gereedschapskisten

Wanneer je je gereedschap opbergt in een gereedschapskist raak je nooit meer iets kwijt en heb je overal meteen het juiste gereedschap voor. Voordat je een gereedschapskist kopen gaat doe je er echter verstandig aan eerst te inventariseren wat je er allemaal precies in wilt opbergen en of hij ook makkelijk mee te nemen moet zijn. Als je regelmatig bij anderen klust of je hebt alleen maar het hoognodige aan handgereedschap, is een handzame gereedschapskoffer het meest ideaal. Ben je echter een echte doe-het-zelver die in het bezit is van allerhande klein en groot gereedschap heb je meer aan een gereedschapskist met laden of een gereedschapstrolley. Bekijk ons complete assortiment en maak jouw keuze.

Gereedschap opbergen voor de hobbyist en specialist

Het aanbod van opbergmogelijkheden voor gereedschap is met name op het gebied van de gereedschapskist enorm gevarieerd. De meest veelzijdige is echter nog altijd de gewone huis-tuin-en-keukengereedschapskist. Een gereedschapskist of gereedschapskoffer, zoals hij ook wel eens genoemd wordt, is in alle maten, vormen en modellen verkrijgbaar die je je maar bedenken kunt. Heb je een hoop kleine onderdelen die je graag allemaal bij elkaar wilt houden, denk dan eens aan een gereedschapsorganizer. Dat is een gereedschapskist die bestaat uit meerdere gereedschapsbakken die je in en op elkaar kan zetten. De tussenschotjes van de afzonderlijke compartimenten zijn bij deze kisten ook wat hoger, zodat de spullen ook tijdens transport of omvallen van de koffer goed op hun plaats blijven. Maak je tijdens je hobby of klussen ook gebruik van groter gereedschap of werk je aan een groter project, waarbij je je continu met je gereedschapskist moet verplaatsen, heb je misschien meer aan een gereedschapskist op wielen of een gereedschapstrolley.

Verschillende soorten: verrijdbare gereedschapskist

De gereedschapskist op wielen is een degelijke en eenvoudig verplaatsbare, vaak in metaal uitgevoerde gereedschapskist. De keuze in gereedschapswagens is enorm groot, want bijna elk zichzelf respecterend gereedschapsmerk heeft wel een gereedschapskar in zijn assortiment. Met de aanschaf van een gereedschapskar haal je in principe een mobiele miniwerkplaats in huis. De karren zijn voorzien van sterke wielen waarmee je ze, zelfs als ze zwaar beladen zijn, makkelijk manoeuvreert. Ook de vakverdeling is bij de mobiele gereedschapskist geheel naar wens in te delen. Speciaal voor de gereedschapswagen zijn er vele accessoires om gereedschap en onderdelen in en aan op te bergen. Denk hierbij aan:

  • Bakken met vakverdeling;
  • Inleglamellen voor sleutels;
  • Magnetische houders, bakken en haken voor aan de buitenkant van de kar;
  • Foam matten die het gereedschap beschermen tegen krassen en er tevens voor zorgen dat het gereedschap op zijn plaats blijft liggen;
Afgezien van de grote variëteit aan breedte- en hoogtematen van de verrijdbare gereedschapskist zijn er ook vele verschillende uitvoeringen. Zo is de mobiele gereedschapskist ook verkrijgbaar met een of meer uitklapbare gereedschapsborden, evenals een handige afneembare opzetkist die je mee kan nemen op kleine klussen.

Kunststof of metaal

De keuze voor een kunststoffen of metalen gereedschapskist hangt af van het soort gereedschap wat je hebt en je persoonlijke voorkeur. Voor het zwaardere sleutelmateriaal geniet bij veel monteurs een gereedschapskist metaal de voorkeur. De metalen gereedschapskist is speciaal ontworpen om snel en makkelijk het juiste stuk gereedschap te kunnen pakken en je hebt niet te maken met lastige klemdeksels. Metalen kisten voor gereedschap zijn eenvoudig en simpel uitgevoerd, zonder ingewikkelde scharnieren of vergrendelingen. Om in de onderste grote bak te komen trek je eenvoudigweg de bovengelegen bak(ken) naar links en rechts open. Zodra je de metalen gereedschapskist aan het hengsel oppakt, klapt hij automatisch dicht. De voordelen van een gereedschapskist kunststof zijn op een geheel ander vlak. Een kunststoffen gereedschapskist is ten eerste een stuk lichter in gewicht en heeft standaard een uitgebreidere vakverdeling. In deze kisten berg je overzichtelijk zowel groter als klein handgereedschap op, alsmede allerhande kleine onderdelen en andere benodigdheden. De klemdeksels die bij het sleutelwerk als een belemmering ervaren worden, zijn juist voor de elektricien of modelbouwer een zegen. Zelfs bij kantelen of omvallen van een kunststoffen gereedschapskist zullen alle kleine benodigdheden netjes in hun vakje blijven.

Kant-en-klaar gevulde gereedschapskist

De kant-en-klaar gevulde gereedschapskist is er zowel voor de professional als de hobbyklusser. Speciaal gebaseerd op het sleutelen aan voertuigen zijn er kant-en-klaar gevulde gereedschapswagens waar alles inzit wat je nodig hebt om je motor of auto te kunnen repareren. Wanneer je nog niet veel of nog geen gereedschap hebt, maak je met een draagbare kant-en-klare gereedschapskist een goede start. Vooral als je niet verwacht echt gespecialiseerd gereedschap nodig te hebben, is zo'n kant-en-klare kist een hele goede aankoop. Zonder dat je je af hoeft te vragen wat je allemaal nodig kunt hebben, koop je in een keer een hamer, meerdere maten schroevendraaiers, een zaag, een sleutelsetje, een rolmaat, wat snij- en steekattributen en enkele soorten tangen. Vaak bevatten deze kistjes ook nog een heleboel handige extra's, zoals een rol ducttape, kroonsteentjes, schroefjes, spijkertjes en een schuurblokje. Een gevulde gereedschapskist is trouwens niet alleen handig voor jezelf, het is ook een leuk cadeau om te geven. Zeker de wat kleinere gereedschapskist kunststof is prijstechnisch heel aantrekkelijk. Zo heb je voor weinig geld meteen een leuke collectie gereedschap in een handzame toolbox.

De gereedschapstas voor klusgericht gereedschap

Een tas voor gereedschap kan je nog het best vergelijken met een op het lijf draagbare versie van de gereedschapskist. Toolbags gebruik je op locaties waar je geen gereedschapskist neer kunt zetten of voor klusgericht gereedschap en benodigdheden. Voor kleine klussen buiten de deur zijn er ook tassen voor gereedschap die je als schoudertas kunt dragen. Deze zijn iets groter uitgevoerd en bieden ruimte aan zowel gereedschap als onderdelen en/of bevestigingsmaterialen. Deze tassen zijn ideaal voor klussen in krappe ruimtes en voor op ladders, waar je meer dan één soort gereedschap nodig hebt. Het verschil met een gewone tas is dat de tooltas extra stevig en dubbelwandig is uitgevoerd. Dankzij de harde bovenrand heb je tevens makkelijk toegang tot de inhoud van de tas. De tas voor gereedschap is, net zoals we dat bij de gewone gereedschapskist zien, voorzien van afzonderlijke compartimenten voor groot en klein gereedschap. Er zijn zelfs gereedschapstassen in de vorm van een rugzak en tassen die het midden houden tussen een draagtas en een gereedschapskist. Deze laatste tassen zijn zowel voorzien van een schouderband als een stevige stanggreep. Allemaal zijn ze vanzelfsprekend voorzien van makkelijk bereikbare steekvakken en bij bepaalde modellen zelfs een slot.

Een gereedschapskist voor hobbymateriaal

Wanneer we het over een gereedschapskist hebben, denken we in eerste instantie aan een opbergkist voor bouw- en klusmateriaal. Vanwege de vele mogelijkheden die je met een gereedschapskist hebt, leent hij zich ook prima voor het opbergen van hobbymateriaal. De foammatten, inzetbakken met vakverdeling en de inleglamellen komen ook heel goed van pas bij het opbergen van gereedschap, materialen en aanverwanten voor de modelbouw, het maken van sieraden of de opslag van hengelsportartikelen. Met name voor de modelbouw is een draagbare of verrijdbare gereedschapskast met werkblad ideaal. Je hebt altijd alle onderdelen en gereedschappen op een plaats met daarboven je werkblad. In de kast kun je alle onderdelen kwijt en in de laden en vakken je gereedschappen en andere materialen. Zeker wanneer je klein behuisd bent en je het project telkens op en van de eettafel moet halen, is een gereedschapskist met werkblad een ideaal hulpmiddel.


Zoals je ziet zijn de mogelijkheden van de gereedschapskist oneindig. Als gebruiksvoorwerp dat je voor vele doeleinden kan gebruiken, mag hij eigenlijk in geen enkel huishouden ontbreken. We weten allemaal hoe vervelend het is als je een schroevendraaier moet hebben en hij ligt niet op zijn plek. Uit frustratie ga je dan op den duur de schroef maar aandraaien met een mesje dat je vervolgens krom buigt of breekt. Op zulke momenten wenste je dat je een gereedschapskist had waarin alles overzichtelijk bij elkaar lag. Waar wacht je nog op? Neem nu meteen een kijkje in ons assortiment en zeker weten dat je een gereedschapskist vindt die precies naar jouw wens is.

Vragen en advies

Kies de gereedschapskist die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.


  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links